Muziekschool - Pianostudio - "LaPianissima"

Maarssen - Nederland - o.l.v. Lana Gnus

Home    Pianoles & workshops     Concerten & optredens   Cursusagenda     Midi    Publicaties    Links    Contact    Foto's     Tips     Route    Video     Nieuws     Fun page

 Dit is onze pianostudio MIDI page. Hier kan je zoeken naar de opgenomen MIDI bestanden uit de lesboeken Alfred's voor kinderen en volwassenen en nog vele andere bij ons vaak bespeelde  muziekstukken. 

 Alfred's Adult Piano Course in MP3  book 1

Alfred's Basic Adult Piano Course in MIDI level 1

Alfred's Basic  Adult Piano Course in MIDI level 2 (page 10-35)+

page 36, 38, 41, 44, 47, 48, 50, 53, 54, 56, 58, 66, 73, 74, 76

Alfred's Basic Piano Library in MIDI level 1b for children

Alfred's Basic Piano Library in MIDI level 2 for Children

Alfred's Basic Piano Library in MIDI level 3 for children

Diabelli: Piano Sonatina F-major

Ballade Pour Adeline

Maladie d' Amour (Medisch Centrum West) + VIdOE on YouTube

Play It Easy (L. van Rooijen)

Green Sleeves improvisation

Chopin - etude on the black keys

Mozart - Alla Turka

Chopstix 4 hands

C.P.E. Bach - "Solfeggio"

The Movie In My Mind - "Miss Saigon"

 Serenade - J. Haydn 

(uit Alfred's deel 3 voor volwassenen)

Autumn Serenade 4-mains  Primo Secondo & Part 1

 

wat is midi?

MIDI, afkorting voor Musical Instruments Digital Interface, is een communicatieprotocol, in de jaren '80 gemeengoed geworden, om electronische instrumenten met elkaar te laten communiceren. Te denken valt aan synthesisers, electronische piano's, drumcomputers, geluidsmodules, en natuurlijk computers. In de meeste computers zit tegenwoordig een soort 'mini=synthesizer' ingebouwd. Midi-files zijn niet anders dan files met commando's om bepaalde geluiden in een bepaalde volgorde aan en uit te zetten, om het maar simpel te zeggen. Er is in de loop der tijd een standaard ontstaan, General Midi genoemd, waarbij de diverse commando's in Midi-files, met name wat betreft de gekozen geluiden, gestandariseerd zijn. Dat wil zeggen, als de maker van een midi-file een pianogeluid voor ogen had, dan klinkt er ook werkelijk een piano, en niet een gitaar o.i.d.
Midi-files bevatten dus niet de geluiden zelf, alleen de stuurcommando's. Daarom zijn midi-files relatief klein en snel te downloaden. Het hangt echter van de kwaliteit van de midi-afspeler in uw browser/computer af, en ook van de geluidsinstalatie in of aan uw computer, hoe een en ander klinkt. En soms is dat niet om over naar huis te schrijven.
Midi-files kunt u downloaden, bewaren op uw harde schijf, en daar vervolgens andere dingen mee doen. U kunt er met een sequenzer-programma bijvoorbeeld uw electronische piano mee aansturen. Dan klinken bovenstaande midi-files werkelijk heel goed.
Bij midi-files kunnen we onderscheid maken in 2 soorten files:
-zij die goed klinken, maar zich niet goed laten uitprinten, en
-zij die mechanisch, houterig en onecht klinken, maar die een goed notenbeeld opleveren.
De midi-files van de eerste soort (en meestal kies ik die uit) zijn real-time ingespeeld, en laten zich niet vangen door de metronoom. Die van de 2de soort zijn vaak met de hand ingebracht in een notenprogramma, en daar is het criterium niet de levensechtheid geweest. Voordeel is dan weer dat we met behulp van ons notenprogramma of sequenzer een goede notentekst kunnen verkrijgen als we dat willen.

H. Koopman  

Google
 
Web www.pianostudio.nl

Muziekschool - Pianostudio - "LaPianissima"

Maarssen - Nederland - o.l.v. Lana Gnus

Home    Pianoles & workshops     Concerten & optredens   Cursusagenda     Midi    Publicaties    Links    Contact    Foto's     Tips     Route    Video     Nieuws     Fun page